Flikken Maastricht Seizoen 4
Eyeworks / Televisie Radio Omroep Stichting (TROS) (2009)
TV Series  /  Crime, Drama, Television
In Verzameling
0*
GezienNee
8713545210644
IMDB   7.4
450 min. Netherlands / Nederlands
DVD  Regio 2   NL - 12
Victor Reinier Floris Wolfs
Angela Schijf Eva van Dongen
Helmert Woudenberg Eugène Hoeben
Oda Spelbos Marion Dreesen
Sergio Ijssel Romeo Sanders
Maud Dolsma Fleur Wolfs
Thomas Acda Daan de Vos
Gijs Scholten van Aschat Herbert Vonk
Lisa Smit Loretta Verstegen
Ellik Bargai
Jan van Eijndthoven Van Berchem
Frank Schaafsma Man met poedel
Jim de Koning Politieagent
Eva Crutzen Verpleegkundige
Anneke Blok Veronique van Brinkhorst
Yolanthe Cabau Elke
Melody Klaver Nina
Andre Rieu Zichzelf
Sieger Sloot Inbreker
Lukas Dijkema Paul van Rossem
Piet Römer Guillaume 'Will' Degryse
Geert Lageveen Eef Lindemans
Stefan de Walle Dhr. Verschuren
Truus Dekker Mevr. Bonhomme
Bert Geurkink Pieter Hofman
Regisseur
Pieter van Rijn
Vincent Schuurman
Martin Schwab
Producent Erwin Provoost
Rolf Koot
Hans De Weers
Schrijver Henk Apotheker
Jan Harm Dekker
Camerawerk Hidde Boorsma
Muzikant Fons Merkies

In het vierde seizoen worden de verhoudingen binnen het Flikken Maastricht-team flink op de proef gesteld. Rechercheur Wolfs (Victor Reinier) dreigt na het neerschieten van Luca, niet alleen zijn baan en partner te verliezen als hij op non-actief wordt gesteld, maar ziet ook nog eens zijn dochter Fleur aan de drugs ten onder gaan. Uiteindelijk belandt hij zelfs in de gevangenis, op beschuldiging van moord en verkrachting. Eva wil geloven in zijn onschuld, maar de bewijzen tegen hem stapelen zich op. Wat weten ze nu eigenlijk van Wolfs? Heeft Wolfs misschien toch iets te verbergen?Bekende namen maken in het vierde seizoen hun opwachting. Vioolvirtuoos André Rieu krijgt te maken met een dreigende aanslag tijdens zijn Vrijthofconcerten. Daarnaast spelen onder anderen Yolanthe Cabau van Kasbergen en Gijs Scholten van Aschat een gastrol. Piet Römer en Victor Reinier worden, na jaren samengewerkt te hebben bij ´Baantjer´, herenigd op de set van Flikken Maastricht, echter dit keer niet bepaald als collega´s. En Thomas Acda komt als Amsterdammer Daan de Vos het Flikken Maastricht-team versterken.
Episodes
    Seen it: Yes   50 min.    29-1-2010  1.  Optreden
Wolfs lijkt na het neerschieten van Luca met het geld verdwenen te zijn. Maar dan duikt hij ineens weer op; met de koffer. Waar een verrassing inzit. Vervolgens wordt hij op non-actief gezet naar aanleiding van het onderzoek naar de dood van Luca. Terwijl Wolfs thuis zit heeft de Maastrichtse politie het druk. Een bijzonder waardevol Fabergé-ei wordt in de stad tentoongesteld. Hoeben heeft de beveiliging geregeld. Ook is er veel drukte door alle toeloop vanwege de Vrijthofconcerten van André Rieu. Marion en Romeo houden een bestuurder aan die niet handsfree belt. De automobilist is niet van plan te stoppen; geeft vol gas en gaat ervandoor. Als de bestuurder na een achtervolging aangehouden wordt, treft de politie sporen van explosieven in de auto aan. Ook wordt een lijst van medewerkers en data van de Vrijthofconcerten van André Rieu aangetroffen. Wordt er een aanslag op hem voorbereid? De rechercheurs gaan met de beveiliging van Rieu praten en al snel blijkt dat een doorgedraaide fan gedreigd heeft Rieu op te blazen. Eva en Wolfs willen zijn concerten afblazen maar dat is de meester-violist niet van plan. Dus moeten de rechercheurs alle zeilen bijzetten om Rieu te beschermen en de explosieven te vinden.
Guest starring:  André Rieu
    Seen it: Yes   50 min.    5-2-2010  2.  Jagers
Een plaatselijke politicus wordt tijdens het jagen neergeschoten. Eva en Wolfs zoeken uit of het om een ongeluk of moord gaat. De rechercheurs ontdekken al snel dat de man niet geliefd was. Hij gebruikte zijn politieke positie om zijn eigen zaakjes te regelen. Dat leverde hem veel vijanden op. Zelfs zijn vrienden en familie droegen hem niet altijd een warm hart toe, maar daarover is men nogal zwijgzaam. Dat verandert als er een tweede dode valt. Romeo en Marion onderzoeken een aantal gevallen van pinpasfraude. Ze hebben al snel een verdachte op het oog, maar als ze die oppakken blijkt hij een sterk alibi te hebben. Romeo en Marion vertrouwen het niet en blijven de man observeren.
    Seen it: Yes   50 min.    5-3-2010  3.  Heksen
Op een internaat wordt de lerares Nederlands dood aangetroffen na een picknick met haar favoriete klas. De doodsoorzaak is aanvankelijk een raadsel. De zaak wordt nog ingewikkelder als de rechercheurs erachter komen dat het slachtoffer de identiteit van iemand anders heeft aangenomen. Wie is de vrouw dan wel? Als blijkt dat ze door een merkwaardige combinatie van hallucinerende middelen overleden is, komt haar ex-man, een plaatselijke apotheker in beeld. Maar ook de directeur van de school en de meisjes van haar klas hebben hun geheimen. Romeo en Marion krijgen te maken met een kwakzalver die kwetsbare zieken oplicht. Dat is althans het verhaal van degene die aangifte komt doen. Maar Marion gaat twijfelen als de zelfbenoemde arts haar klachten, die niemand kan behandelen, weet te verminderen. Romeo licht Wolfs in over Fleurs drugsgebruik.
Guest starring:  Yolanthe Cabau van Kasbergen,  Melody KlaverGijs Scholten van Aschat
    Seen it: Yes   50 min.    12-3-2010  4.  Vuil spel
Een gemeenteambtenaar wordt dood aangetroffen. Als Marion de familie in wil lichten treft ze zijn dochtertje alleen thuis. Ook haar moeder is kort geleden overleden. Marion moet voor het meisje onderdak zien te krijgen. Wolfs en Eva moeten uitzoeken of de man zelfmoord gepleegd heeft of vermoord is. Ze ontdekken al snel dat de man namens de gemeente verantwoordelijk was voor bouwprojecten. Een wereld waar grote belangen spelen en veel geld in omgaat. Romeo moet een nieuwe collega inwerken; Daan de Vos. Een Amsterdammer die als zij-instromer bij de politie begint en via een verkorte cursus rechercheur zal worden. Een baan die Romeo nota bene ambieert. Hun samenwerking gaat dan ook niet bepaald over rozen.
Guest starring:  Thomas Acda, Hero Muller
    Seen it: Yes   50 min.    19-3-2010  5.  Huis en haard
Tijdens de bezichtiging van een huis wordt een lijk gevonden. Het blijkt om de makelaar te gaan die de bezichtiging zou doen, maar die dag niet op zijn werk verscheen. Via de agenda van de makelaar komen Wolfs en Eva achter een geheimzinnige koper die niet alleen die dag, maar al langere tijd meerdere keren per week een afspraak met de makelaar had. De rechercheurs ontdekken dat er een getrouwde vrouw schuilgaat achter de naam van de koper. Is hier sprake van een crime passionel? Daan en Marion worden met 'witte voetjes' op pad gestuurd, een campagne om burgers bewust te maken van openstaande deuren en ramen die het insluipers gemakkelijk maken. Maar dat pakt heel anders uit dan ze verwachtten.
Guest starring:  Thomas AcdaAnneke BlokVincent Croiset, Femke Lakerveld
    Seen it: Yes   50 min.    26-3-2010  6.  Verkracht
Een half ontklede, mishandelde studente wordt aangetroffen in de stad. Ze is verschrikkelijk in de war, maar Eva en Wolfs begrijpen al snel dat ze verkracht is. Eva vreest dat een verkrachter die een paar jaar geleden de contreien onveilig maakte, weer actief is. Na analyse van de signatuur van de verkrachter en de aangetroffen sporen blijkt dat ze gelijk heeft. Hoofdinspecteur Hoeben besluit een val op te zetten en Eva stelt zich beschikbaar als doelwit voor de dader. Wolfs krijgt de verantwoordelijkheid voor de operatie. De val lijkt te werken; een man die Eva aanvalt, wordt opgepakt. Ondertussen gaan Romeo en Daan naar een bekend drugspand, na klachten over geluidsoverlast. Daar treffen ze een bewusteloze Fleur aan. Ze heeft een overdosis genomen. Romeo licht meteen Wolfs in en die vertrekt hals over kop naar het ziekenhuis. Hij laat de operatie om de verkrachter te pakken in de steek. Dan ontdekt Eva dat de opgepakte man niet de verkrachter is.
    Seen it: Yes   50 min.    2-4-2010  7.  Rip deal
Op de golfbaan van Maastricht wordt een politieman dood aangetroffen. Wolfs wil niet dat Eva aan deze zaak werkt, want ze heeft het al zwaar genoeg met het verwerken van haar verkrachting. Maar Eva heeft geen zin om zielig thuis te zitten en draait gewoon weer mee in het onderzoek. De dode is een bekende wijkagent. De man was in zijn eigen tijd bezig met een onderzoek naar jeugd die 's nachts op de golfbaan hangt. De vraag is of dat hem fataal is geworden. Het onderzoek gaat een andere kant op als vlakbij de golfbaan een auto met twee lijken erin in het water wordt aangetroffen. De rechercheurs vermoeden al snel dat de wijkagent getuige van een afrekening is geweest. En ze ontdekken dat er nog een getuige moet zijn geweest. Maar als ze die eindelijk gevonden hebben, wil die niet meewerken. Marion en Romeo hebben heel wat te stellen met een barmhartige buurtbewoonster die wil dat ze zich over een gehandicapte zwerver ontfermen. Maar opvang regelen voor de man is niet eenvoudig. Dan besluit de buurtbewoonster zelf de zwerver te helpen. En dat had ze beter niet kunnen doen. Wolfs heeft ondertussen ook nog heel wat te stellen met zijn dochter die gedwongen afkickt in een kliniek.
Guest starring:  Thomas Acda, Guus Dam
    Seen it: Yes   50 min.    9-4-2010  8.  Ome Will
Tijdens een rondleiding in de Maastrichtse kazematten verdwijnt de aanstaande schoonzoon van ome Will, een bekend financieel genie, die heel wat geld belegd voor de happy few in Limburg. Er wordt met man en macht gezocht, maar tot Wolfs en Eva's verbazing is de jongeman uit de kazematten verdwenen. Hoeben ziet er niet meteen een zaak in, tot blijkt dat de jongen op de dag van zijn verdwijning een afspraak met de politie had. Ome Will weet waar dat over ging: de jongen heeft hem opgelicht. Ome Will had met hem afgesproken dat hij zichzelf zou aangeven en het geld zou terugstorten, maar nu blijkt hij er dus vandoor te zijn gegaan. Als dan ook nog eens Will's veel jongere vrouw verdwijnt, lijkt het plaatje compleet: de jongen en de vrouw zijn er samen met Will's geld vandoor. Will en zijn dochter zijn ontroostbaar. Kunnen Wolfs en Eva de twee vinden? Daan heeft zijn eerste zaak als rechercheur; een meisje heeft aangifte gedaan van diefstal van haar dure iPhone. Een spook uit Eva's verleden duikt op als ze een klein deel van het geld dat in de plofkoffer zat, terugvindt in de keuken van de Ponti.
Guest starring:  Piet Romer, Claire Degryse,  Thomas Acda
    Seen it: Yes   50 min.    16-4-2010  9.  Alarm
Tijdens een ruzie op een schoolplein tussen twee meisjes worden messen getrokken. Beide meisjes belanden gewond op de eerste hulp. Als Eva en Wolfs ze voor ondervraging komen halen, wijst de behandelende arts Eva erop dat Loretta, een van de meisjes, waarschijnlijk stelselmatig verkracht en mishandeld wordt. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor haar agressieve gedrag.
Guest starring:  Thomas AcdaLisa Smit
    Seen it: Yes   50 min.    23-4-2010  10.  Hangen
Wolfs zit in de gevangenis, op beschuldiging van moord en verkrachting. Eva en Daan kunnen niet geloven dat Wolfs zover gegaan is. Maar het opgedoken geld uit de plofkoffer brengt Eva toch aan het twijfelen. Wat weten ze nu eigenlijk van Wolfs? Als Eva hem in de gevangenis bezoekt vraagt Wolfs haar hem te vertrouwen. Hij heeft inderdaad ruzie gemaakt met het vriendje van Loretta, maar hij heeft hem niet vermoord. Er is volgens hem een getuige die gezien heeft dat de jongen niets mankeerde toen Wolfs wegging. Die getuige kan de rijksrecherche echter niet vinden. Eva en Marion proberen het dan zelf, en weten de man uiteindelijk te vinden. Wolfs komt vrij, maar blijft geschorst, en volgens Hoeben is hij niet bij het Maastrichtse korps te handhaven. De vraag is wie de jongen dan wel heeft vermoord en dat in Wolfs schoenen probeerde te schuiven? Of heeft Wolfs toch iets te verbergen?
Guest starring:  Thomas AcdaLisa Smit
Editie gegevens
Serie Flikken Maastricht
Release Datum 30-4-2010
Verpakking Keep Case
Beeldverhouding 1.85:1
Geluidssporen Dutch Dolby Digital 2.0
Aantal Disks/Banden 3
Persoonlijke Gegevens
Locatie 11,02
Koppelingen IMDB
TheTvDb.com