Flikken Maastricht: Seizoen 5
T2 Entertainment (2010)
TV Series  /  Crime
In Verzameling
0*
GezienNee
8713545212082
IMDB   7.4
450 min. Netherlands / Nederlands
DVD    NL - 12
Victor Reinier Floris Wolfs
Angela Schijf Eva van Dongen
Sergio Ijssel Romeo Sanders
Will van Kralingen Ellis Flamand
Mimoun Oaïssa Youssef
Jamie Grant Esmee van Rooy
Oda Spelbos Marion Dreesen
Maud Dolsma Fleur Wolfs
Jim de Koning Politieagent
Miryanna van Reeden Tine
Jasper van Overbruggen Bestuurder
Nynke Westerhof Verkoopster
Tygo Gernandt Wouter van Rijn
Kees Boot Willy Zoer
Marcel Hensema Bert Willaerts
Thomas Acda Daan de Vos
Ad Knippels Bestuurder
Michiel Romeyn Vader van Wijk
Theo Maassen Buurman Meindertsma
Frits Lambrechts Arnoud Hogewey
Mark Rietman Dhr. Hendriks
Rense Westra Opa Bolt
Reinout Scholten van Aschat Steven Kraaij
Teun Kuilboer Wally Geerts
Jochum ten Haaf Ruben Vermeeghen
Regisseur
Pieter van Rijn
Martin Schwab
Producent Erwin Provoost
Rolf Koot
Hans De Weers
Schrijver Bert Bouma
Henk Apotheker
Jan Harm Dekker
Camerawerk Dennis Wielaert
Willem Helwig
Muzikant Fons Merkies

Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken maar ook de persoonlijke levens van Eva, Wolfs, Marion en Romeo staan centraal. En de serie verwelkomt twee 'nieuwe' gezichten. Allereerst keert hoofdinspecteur Flamand terug op haar (vertrouwde) plek in Maastricht en een nieuwe collega komt het 'blauwe' team versterken: Esmee van Rooy (een rol van Jamie Grant).En, net als in de vorige reeksen, veel bekende namen in de gastrollen. Onder anderen Tygo Gernandt, Frits Lambrechts, Frans van Deursen, Marcel Hensema, Mimoen Oaissa, Theo Maassen, Kees Boot en Miryanna van Reeden maken hun opwachting in deze nieuwe, spannende afleveringen van Flikken Maastricht.
Episodes
    Seen it: Yes   50 min.    7-1-2011  1.  Begraven
In de eerste aflevering is het hele team druk bezig met een verbeten klopjacht op Daan de Vos. Maar Daan blijkt nog veel meer troeven achter de hand te hebben en het is maar de vraag of ze hem te pakken krijgen. En de kijker krijgt antwoord op de vraag of Wolfs nog in leven is...
    Seen it: Yes   50 min.    14-1-2011  2.  Geript
Eva en Wolfs onderzoeken de moord op een jongeman die voor zijn dood zwaar gemarteld is. Romeo mag met een nieuwe collega, Esmee, op stap. Eva sluit vriendschap met Joes, een barman in het hotel.
Guest starring:  Marcel Hensema, Marlous Dirks, Han Oldigs, Mimoen Oaissa
    Seen it: Yes   50 min.    21-1-2011  3.  Verzorgd
Op een zorgboerderij wordt de nachtmerrie van de eigenaren werkelijkheid. In de stal wordt het lijk van Melcher, een jongen met het Downsyndroom, gevonden. Eva en Wolfs moeten zien te achterhalen wat er is gebeurd en dat is niet eenvoudig met de ongewone getuigen die ze tot hun beschikking hebben. Marion vertrouwt een verhuizing uit haar wijk niet. Ze gaat er met Esmee achteraan. Eva doet onderzoek naar het verdwenen geld uit de plofkoffer; ze moet en zal bewijzen dat Wolfs daar niets mee te maken heeft.
    Seen it: Yes   50 min.    28-1-2011  4.  Ontspoord
Wolfs en Eva krijgen te maken met een verdwenen vermogensbeheerder die zegt dat hij veel geld van zijn klanten verloren heeft in de crisis. Hebben zijn klanten wraak genomen of is hij er met hun geld vandoor? Esmee krijgt voor het eerst met fysiek geweld te maken als een man doordraait in een computerzaak. Zinloos geweld of zit er meer achter? Eva vermoedt dat Luca misschien een handlangster heeft gehad toen hij het geld uit de koffer ging halen.
Guest starring:  Marian Mudder
    Seen it: Yes   50 min.    4-2-2011  5.  Wie zaait...
Wolfs en Eva onderzoeken de dood van een bejaarde vrouw. Ze is neergestoken op haar boerderij. Haar man is dementerend en werd aangetroffen met het moordwapen in zijn hand. Het lijkt een familiedrama, maar Wolfs en Eva ontdekken dat er meer achter zit. Marion, Romeo en Esmee hebben hun handen vol aan een ruziënd ex-echtpaar. Fleur gaat bij haar moeder in Barcelona wonen.
    Seen it: Yes   50 min.    11-2-2011  6.  Huwelijk op de Maas
Tijdens de receptie van een huwelijk, een boottocht op de Maas, wordt de vader van de bruid vermoord. Al gauw wordt het Wolfs en Eva duidelijk dat de wederzijdse families het slecht met elkaar kunnen vinden. En dat de moordenaar zich nog aan boord moet bevinden. De zaak grijpt Eva heviger aan dan ze wil toegeven. Met hulp van Joes neemt ze een rigoureus besluit.
    Seen it: Yes   50 min.    18-2-2011  7.  Nieuwe wijn
Tijdens de druivenpluk bij een Maastrichtse wijnhoeve wordt een van de pluksters gevonden. Ze is vermoord. Eva en Wolfs onderzoeken haar dood en komen al snel tot de conclusie dat het meisje niet bij iedereen in de plukploeg goed lag. Esmee en Romeo krijgen te maken met een ontspoord groepje jongeren die jonge kinderen voor hun karretje spannen. Eva doet een ontdekking in haar zoektocht naar verdwenen geld.
    Seen it: Yes   50 min.    25-2-2011  8.  Aangereden
Tijdens een verkeerscontrole gaat een auto er met volle vaart vandoor en schept Esmee die in kritieke toestand in het ziekenhuis terechtkomt. Marion en Romeo moeten de ouders van Esmee inlichten en dat valt ze niet gemakkelijk. Ondertussen jaagt het hele korps op de doorrijder. Via zijn kenteken lijken Eva en Wolfs hem al snel op het spoor te zijn, maar dat spoor loopt letterlijk dood. Dan komen Eva en Wolfs erachter dat de man van nog meer misdaden verdacht wordt. Ondertussen zoeken Eva en Wolfs ook nog naar de handlangster van Luca. Wolfs ontdekt dat ze niet de enige zijn die het meisje zoeken.
    Seen it: Yes   50 min.    4-3-2011  9.  Inkom
Tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten doet een meisje aangifte van de verdwijning van haar vriendin. Als haar tasje ook nog op straat gevonden wordt, gaan Eva en Wolfs op zoek. Al snel ontdekken ze dat ze de avond van haar verdwijning stomdronken met een jongen mee is gegaan. De jongen beweert haar levend achter te hebben gelaten in een park. Ondertussen proberen Romeo en Marion een zwerver met psychische problemen van de straat te krijgen. Eva heeft eindelijk beet in haar onderzoek naar het verdwenen geld en ook Wolfs doet een ontdekking.
    Seen it: Yes   50 min.    11-3-2011  10.  Schuld
Het team probeert via een gerichte verkeerscontrole een bekende bende drugsrunners op te rollen. Ondertussen probeert Eva via Rebecca, de vriendin van Luca, te ontdekken wat er met het gestolen geld gebeurd is. Maar die werkt niet mee. Dan lijkt er een doorbraak te zijn; een meisje heeft geld uit de koffer uitgegeven in een dure boetiek. Ze voldoet aan het signalement van Rebecca. Ze doorzoeken haar huis en vinden nog meer geld uit de koffer. De zaak lijkt rond, maar dan doet Eva een gruwelijke ontdekking.
Editie gegevens
Serie Flikken Maastricht
Release Datum 28-4-2011
Beeldverhouding 1.78:1
Geluidssporen Dutch Dolby Digital 2.0
Aantal Disks/Banden 1
Persoonlijke Gegevens
Locatie 11,02
Koppelingen IMDB
TheTvDb.com