Flikken Maastricht: Seizoen 7
Eyeworks / T2 Entertainment (2013)
TV Series  /  Crime
In Verzameling
0*
GezienNee
8713545230024
IMDB   7.4
450 min. Netherlands / Nederlands
Blu-ray  Regio B   12
Victor Reinier Floris Wolfs
Angela Schijf Eva van Dongen
Ria Eimers Frieda Mechels
Sergio Ijssel Romeo Sanders
Maud Dolsma Fleur Wolfs
Jamie Grant Esmee van Rooy
Thomas Acda Daan de Vos
Oda Spelbos Marion Dreesen
Vivienne van den Assem Tonja Lacroix
Ronald Top Kris de Vlier
Jim de Koning Politieagent
Viggo Waas Will
Bram de Win Wup Van Iersel
John Buijsman Karel Groen
Ruben Brinkman Wouter Post
Marcel Faber Rechercheur
Caya de Groot Brigit de Nooijer
Bernardus Manders Helger Platzer
Rixt Leddy Francesca Sale
Frederik Brom Willem van Maas
Dorijn Curvers Gwendolyn Corsteen
Allard Geerlings Politieagent
Wynn Heliczer Roxy
Hans van Leipsig Michel Machielsen
Gene Bervoets Van Kesteren
Regisseur
Pieter van Rijn
Martin Schwab
Producent Rolf Koot
Maarten Swart
Schrijver Bert Bouma
Henk Apotheker
Jan Harm Dekker

Former Amsterdam police detective Floris Wolfs has been transferred to the police department of the south-Dutch country town Maastricht. His metropolitan experience nicely complements the local expertise of his new country colleagues, who know the folks. Slowly he fits in, while solving countless crimes together with his female partner Eva van Dongen.
Episodes
    Seen it: Yes   60 min.    22-2-2013  1.  Oud zeer
Omdat ze Daan de Vos onrechtmatig hebben aangehouden, krijgen Eva en Wolfs een andere functie. Ze zijn rechercheur af en moeten 'gewoon' in het politie-blauw de straat op. Daar krijgen ze te maken met een moord op een jonge cokedealer en een nieuw rechercheteam. Ondertussen komt Daan de Vos bij Mechels verhaal halen en dwingt af dat Wolfs en Eva niet langer contact met hem mogen hebben. Maar wat als Daan zich daar zelf niet houdt? Marion probeert Romeo over te halen om deel te nemen in een COSA kring, een groep vrijwilligers die een zedendelinquent begeleidt bij zijn terugkeer in de maatschappij. Romeo weet echter niet of hij daar wel zin in heeft.
Regisseur:  Martin Schwab  Schrijver:  Thomas Acda  /  Jan Harm Dekker 
    Seen it: Yes   60 min.    1-3-2013  2.  Amok
Eva en Wolfs proberen als 'gewone' agenten op straat er het beste van te maken. Als ze te maken krijgen met de moord op een jonge kapster en haar vader dreigt wraak te nemen op de daders, moeten Mechels en haar team alle zeilen bijzetten om dat te voorkomen. De dreiging komt echter uit een heel andere hoek. Met gevaar voor eigen leven komen Wolfs en Eva op een school terecht en is de grote vraag of een ramp nog te vermijden is. En dan is er nog Daan de Vos die het treiteren van Eva en Wolfs tot een kunst maakt. Romeo heeft besloten kennis te maken met de COSA-kring, een groep vrijwilligers die een zedendelinquent begeleidt bij zijn terugkeer in de maatschappij.
    Seen it: Yes   60 min.    8-3-2013  3.  De spin
Een hoge ambtenaar van de EU wordt door een kamermeisje van verkrachting beschuldigd. De man ontkent en beweert dat hij degene is die gebruikt wordt. Aan Wolfs en Eva de taak om uit te zoeken wat er werkelijk gebeurd is. Geen makkelijke opdracht, omdat niets is wat het lijkt en bewijzen niet voor op het oprapen liggen. Tegelijkertijd proberen Wolfs en Eva een vinger achter een criminele motorclub te krijgen die wel erg geïnteresseerd is in Wolfs' toerclubje. Ook Romeo, Esmee en Marion krijgen met geweld tegen vrouwen te maken. En ook daar blijkt de zaak niet zo makkelijk als eerst gedacht. Daan de Vos is van treiteren overgestapt op het uiten van dreigementen. Wolfs kan dat nog net hebben, maar als z'n dochter Fleur het moet ontgelden, is het genoeg geweest.
    Seen it: Yes   60 min.    15-3-2013  4.  Broos
Een arts doet aangifte tegen een collega. Hij zou, op aandrang van wanhopige ouders, euthanasie gepleegd hebben op hun paar maanden oude baby zonder de juiste protocollen te volgen. Maar de arts in kwestie ontkent de euthanasie. Wolfs en Eva moeten uitzoeken wat er echt is gebeurd en dat levert een heel ander beeld op. Ook Romeo en Marion krijgen met strenge regels te maken als ze een deurwaarder begeleiden bij een inbeslagname. Het slachtoffer is echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Tonja, een oud-collega van Eva's overleden man, neemt contact met haar op. Ze weet meer over de criminele activiteiten van een motorclub en wil misschien wel als informant werken. Maar alleen als Eva haar contactpersoon wordt. Dan staat ook Daan de Vos op het politiebureau. Hij komt aangifte doen van mishandeling.
    Seen it: Yes   60 min.    22-3-2013  5.  Copycat
Een oudere dame is op slag dood na een explosie in de berging van haar flat. Als Eva en Wolfs op onderzoek uitgaan, blijkt ze niet de enige dode in het flatgebouw. Meerdere bewoners blijken de dagen daarvoor gestorven te zijn onder zeer verdachte omstandigheden. Er lijkt een lugubere seriemoordenaar aan het werk te zijn en het team raakt verzeild in een race tegen de klok om te proberen meer slachtoffers te voorkomen. Marion heeft vrij gekregen voor de begrafenis van een familielid. Die loopt heel anders dan verwacht en voordat ze het weet, zit ze midden in een familievete. Terwijl Romeo een zedendelinquent die hij begeleidt bij zijn terugkeer in de maatschappij beter leert kennen, heeft Wolfs eindelijk weer eens tijd om met z'n vrienden op motortocht te gaan. Zijn vrienden blijken echter een afspraak te hebben met een andere motorclub.
Guest starring:  Bernardus Manders
    Seen it: Yes   60 min.    29-3-2013  6.  Mooi
Een rijke ondernemer in ruste wordt doodgeslagen in bed aangetroffen door zijn jongste dochter. De moord leidt Eva en Wolfs naar een milieu waarin men alles doet voor de uiterlijke schijn en voor schoonheid over lijken gaat. Ook Romeo en Marion krijgen met schoonheid te maken; een graffitiartiest trakteert Maastrichtse burgers op ongevraagde kunstwerken op ongebruikelijke plekken. Marion ziet er nog wel iets in, maar Romeo en Mechels vinden het helemaal niks.
Regisseur:  Victor Reinier  Schrijver:  Victor Reinier 
Guest starring:  Thomas AcdaVivienne van den Assem, Marieke Heebink, Nyncke Beekhuyzen en Tom de Ket
    Seen it: Yes   60 min.    5-4-2013  7.  Alert
Maastricht wordt opgeschrikt door de verdwijning van een negenjarig meisje bij een druk winkelcentrum. Er gaat direct een Amber Alert uit en het gehele politiekorps probeert met man en macht de dader te vinden. Romeo, vol enthousiasme nog steeds vrijwilliger in een groep die zedendelinquenten begeleidt bij de terugkeer in de maatschappij, vreest dat de man waar hij verantwoordelijk voor is er iets mee te maken heeft. Maar Wolfs en Eva komen er achter dat de sporen naar heel iemand anders leiden. Romeo zit ondertussen wel met een heel groot schuldgevoel. Eva probeert tevergeefs Tonja en haar vriend te laten getuigen over een misdaad die ze hebben gezien binnen de motorclub. En Wolfs leert dat de dreiging van Daan de Vos veel erger is dan hij eerst aannam.
Regisseur:  Martin Schwab  Schrijver:  Henk Apotheker en Jan Harm Dekker 
Guest starring:  Thomas AcdaVivienne van den AssemViggo Waas, Frank Rigter,  Dorijn Curvers, John Buijsman en Richard Gonlag
    Seen it: Yes   60 min.    12-4-2013  8.  Halawa
Een kapperszaak wordt bruut overvallen. In de zaak blijkt een Hawalabank gevestigd, een informele plek waar klanten geld kunnen brengen dat de volgende dag door een tegenpartij in een ander land weer kan worden opgenomen met een geheime code. Omdat de klanten van de Hawalabank hun geld cash naar de kapperszaak brengen, is de buit groot. De dader is via de achteruitgang ontkomen, maar heeft zijn bivakmuts en overall bij de achterdeur achtergelaten. Hierop wordt DNA van de dader aangetroffen. Het blijkt dat de overvaller al vijftien jaar gezocht wordt voor een eerdere overval die destijds veel stof deed opwaaien. Wolfs en Eva krijgen nu eindelijk de kans om de dader van beide overvallen te pakken. Terwijl Marion en Romeo een busje proberen te vinden dat ten tijde van de overval achter de zaak stond en waarmee de overvaller vermoedelijk is vertrokken, focussen Wolfs en Eva zich op de belangrijkste getuige, een vrouw die van de wc kwam en als enige de dader zonder bivakmuts gezien heeft. Maar haar verhaal wil ze niet zomaar vertellen. Terwijl Eva en Wolfs langzaam begrijpen hoe de zaak in elkaar steekt, krijgt Eva een telefoontje op het noodnummer. Dat betekent dat haar informante Tonja in grote moeilijkheden is gekomen. Eva gaat meteen naar de afgesproken plek en doet dan een uiterst onaangename ontdekking.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Bert Bouma en Jan Harm Dekker 
Guest starring:  Thomas Acda, Mirjam Stolwijk,  Ronald Top, Gijsje Grosfeld, Ruben Brinkman en Marcel Faber
    Seen it: Yes   60 min.    19-4-2013  9.  Eigenrichting
Een overval op een winkel leidt tot woedende reacties van de andere winkeliers. Ze slaan een van de overvallers in coma. De andere overvaller weet te ontsnappen. Terwijl de politie op hem jaagt, nemen de winkeliers het recht in eigen hand en gaan zelf achter hem aan. Eva voelt zich enorm schuldig nu het erop lijkt dat Tonja, haar informante, door toedoen van Daan de Vos in handen van de criminele motorbende is gevallen. Ze wordt tot haar woede door Mechels van het onderzoek gehaald en het kost haar moeite om zich op het gewone recherchewerk te concentreren. Dan staat plots de rijksrecherche op de stoep en worden Wolfs en Eva opgepakt. Daan de Vos blijkt vermoord en de vraag is of ze allebei een waterdicht alibi hebben. Wolfs wordt al snel vrijgelaten, maar Eva kan niet verklaren waarom een afdruk van haar laars in de buurt van het plaats delict is gevonden. Wolfs laat het er natuurlijk niet bij zitten en trekt z'n eigen plan.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Jan Harm Dekker  / Robert Jan Overeem 
Guest starring:  Evert van der Meulen,  Ruben BrinkmanMarcel Faber, Caya de Groot en Marc Krone
    Seen it: Yes   60 min.    26-4-2013  10.  Shock
In de finale aflevering van dit seizoen van Flikken Maastricht is het tijd voor de spannende en spectaculaire ontknoping. De politie heeft nog steeds geen idee waar Tonja, de informante van Eva, zich bevindt en hoofdinspecteur Mechels krijgt het stevig aan de stok met de Officier van Justitie over de opsporingsmethode. Eva blijft ontkennen iets met de moord op Daan de Vos te maken te hebben, maar de bewijzen tegen haar stapelen zich op. Dan eist de vriend van Tonja dat Eva bij het onderzoek betrokken blijft en mag ze de gevangenis voor korte duur onder speciale voorwaarden verlaten. Wolfs is ondertussen zijn eigen onderzoek gestart om te bewijzen dat Eva niet schuldig is aan de moord op Daan de Vos Het leidt hem naar de leider van de motorbende. Het verhaal krijgt uiteindelijk een onverwachte wending die iedereen in gevaar brengt en die leidt tot een climax waar ze niet ongeschonden uitkomen. Wat iedereen alleen niet verwacht is een wending die voor niemand gunstig is en tot een climax leidt waar ze niet ongeschonden uit gaan komen.
Editie gegevens
Serie Flikken Maastricht
Release Datum 31-5-2013
Verpakking HD Case
Beeldverhouding 1.78:1
Geluidssporen Dutch Dolby Digital 2.0
Lagen Enkelzijdig, Dubbellaags
Aantal Disks/Banden 2
Persoonlijke Gegevens
Locatie 11,02
Koppelingen IMDB
TheTvDb.com