Flikken Maastricht: Seizoen 2
Eyeworks (1900)
TV Series  /  Crime, Drama
In Verzameling
0*
GezienNee
8713545291025
IMDB   7.4
600 min. Netherlands / Nederlands
Blu-ray    NL - 12
Victor Reinier Floris Wolfs
Angela Schijf Eva van Dongen
Helmert Woudenberg Eugène Hoeben
Romijn Conen Frank de Ponti
Oda Spelbos Marion Dreesen
Sergio Ijssel Romeo Sanders
Maartje Remmers Ernestine van Leeuwen
Carly Wijs Bea Middelkoop
Rik van Uffelen Lei Cavelier
René van Zinnicq Bergman René Bruren
Maud Dolsma Fleur Wolfs
Marwan Kenzari Luca de Keyzer
John Paulus Logistiek Medewerker
Michael Hofland Fransman #2
Joe Montana Harold Vroemen
Sallie Harmsen Sanne Richters
Ad van Kempen Koster
Lex van Delden Clement de Boulie
Mirjam de Rooij Mvr. Koorenaar
Dimme Treurniet Maurice van Dongen
Jules Croiset Mr. Bekker
Walid Benmbarek Portier
Loek Peters Steef Geurten
Tine Joustra Trudy van Brunsen
Egbert Jan Weeber Mark Huidekoper
Regisseur
Pieter van Rijn
Vincent Schuurman
Producent Rolf Koot
Reinout Oerlemans
Hans De Weers
Schrijver Henk Apotheker
Jan Harm Dekker
Camerawerk Bart Beekman

Former Amsterdam police detective Floris Wolfs has been transferred to the police department of the south-Dutch country town Maastricht. His metropolitan experience nicely complements the local expertise of his new country colleagues, who know the folks. Slowly he fits in, while solving countless crimes together with his female partner Eva van Dongen.
Episodes
    Seen it: Yes   50 min.    1-9-2008  1.  Afgemaakt
Wolfs ligt in het ziekenhuis. Hij is neergeschoten bij de achtervolging van de crimineel Danneels in de grotten van de Zonneberg. Naast de kogelwond heeft hij een zware hoofdwond van de val. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden. Eva maakt zich zorgen, pas als Wolfs wakker is, zal blijken of er sprake is van blijvend hersenletsel. Daarnaast is ze bezorgd om Maurice, die gearresteerd is door de rijksrecherche die onderzoek doet naar de schietpartij in de grotten. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog disciplinair gestraft voor het negeren van het dienstbevel om niet de grotten in te gaan. En dan is Danneels ook nog voortvluchtig. Als Wolfs eindelijk wakker wordt, lijkt alles weer een beetje normaal te worden. Maar dan wordt er een uitgedroogde bewusteloze Duitser op de kamer naast Wolfs gelegd. Als Wolfs erachter komt wie de man is, kan hij het politiewerk niet laten en zet, in pyjama, de achtervolging in. Voordat Eva, Marion en Romeo goed en wel beseffen wat er aan de hand is, vliegen de kogels door het ziekenhuis.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Guest starring:  Romijn ConenMaud DolsmaDimme TreurnietMaartje RemmersTom Van LanduytHans van Leipsig, Nico de Vries, Edith Andriesse, Joes Boonen, Ilse Ott, Ronald van Elderen, Tonino Claassens, Mits Hommels, Max van Burg, Marco Wisseborn
    Seen it: Yes   50 min.    8-9-2008  2.  Angst
Wolfs is herstellende, ontslagen uit het ziekenhuis en moet het nog een tijdje rustig aan doen. Hij kan het werk echter niet laten en stapt nog wat verzwakt, maar wel opgewekt, het politiebureau binnen. Voordat hij goed en wel z'n collega's gedag heeft gezegd, komt er een telefoontje binnen. Het pittoreske Zuid-Limburgse dorpje Sweikhuizen wordt opgeschrikt door een achtervolging en twee jongens die achterna worden gezeten vragen in paniek om hulp. Voordat Wolfs en Eva goed en wel kunnen reageren, valt de lijn dood. Marion en Romeo zitten middenin het leven van een paar pubers. Drugs, verkrachting en Hyves maken het niet makkelijk te ontdekken wie er liegt en wie niet. En Marion heeft eigenlijk wel wat anders aan haar hoofd, dat heeft alleen niets met werk te maken. Frank de Ponti heeft zijn zinnen gezet op het uitbreiden van zijn werkgebied. Eva heeft zo haar bedenkingen, want het gaat wel over heel veel geld. Wolfs is er echter van overtuigd dat Frank met zijn kookkunsten de wereld kan veroveren.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Guest starring:  Romijn ConenMaartje RemmersRik van UffelenRené van Zinnicq BergmanDiede Zillinger MolenaarLoek Peters, Jorik Prins, Jef Hoogmartens, Thomas van Montfort, Gaite Jansen, Ludo Hoogmartens, Michiel Bakker, Rufus Hegeman, Ad van Kampen, Yora Rienstra
    Seen it: Yes   50 min.    15-9-2008  3.  Echte liefde
Een jonge gokker wordt vermoord aangetroffen in het stadspark van Maastricht. Het onderzoek leidt Eva en Wolfs naar een wereld waar op veel manieren geld wordt verdiend. Een vrouw doet bij Romeo en Marion aangifte van bedreiging door haar ex-man die net uit de gevangenis komt.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Guest starring:  Romijn ConenMaud DolsmaCarly WijsRik van UffelenMarwan KenzariRené van Zinnicq Bergman, Arjan Kindermans, Kevin Hassing,  Joe Montana, Hans Trentelman,  Medi Broekman, Jim de Groot,  Cees Heyne, Jorrit Ruijs, Elle van Rijn, Samir Veen
    Seen it: Yes   50 min.    22-9-2008  4.  Pillen
In een Maastrichts muziekcentrum wordt ondanks de aanwezige beveiliging tijdens een feest een zakelijk leider vermoord. Als bij het onderzoek door Eva en Wolfs ook nog eens drugs worden aangetroffen, wordt de sfeer explosief. Intussen proberen Romeo en Marion een insluiper in een villawijk te betrappen.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Guest starring:  Egbert Jan Weeber
    Seen it: Yes   50 min.    29-9-2008  5.  Kidnap
Op verzoek van de Criminele Inlichtingen Eenheid luisteren Wolfs en Eva de telefoon van de gefortuneerde Pierre van Brunssum af. Wat een saai klusje lijkt in het kader van een fraudeonderzoek, wordt een ander verhaal als blijkt dat de zoon van Van Brunssum spoorloos is verdwenen. Ook collega Romeo krijgt met een verdwijning te maken.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
    Seen it: Yes   50 min.    6-10-2008  6.  Verliefd
Eva en Wolfs moeten een onwillig meisje zien te bevrijden uit de klauwen van een gevaarlijke loverboy. Romeo en Marion worden tijdens een verkeerscontrole verrast door een door rijder. Maar die is nog niet van ze af, ze gaan naar hem op zoek.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
    Seen it: Yes   50 min.    13-10-2008  7.  Vermist
Als er tijdens een vakantiekamp een jongetje wordt vermist, vreest iedereen direct het ergste. Wolfs en Eva komen meteen in actie. Romeo en Marion krijgen te maken met een oude verdwijning. Degene die de zaak toen niet heeft kunnen oplossen loopt hen nu voor de voeten. Frank krijgt problemen met investeerders.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
    Seen it: Yes   50 min.    20-10-2008  8.  Runners
Een schietpartij tussen drugsrunners op de snelweg bij Maastricht heeft fatale gevolgen. Een Belgische zakenman wordt geraakt en overlijdt ter plekke. Een getuige die naast de man zat, is spoorloos verdwenen. Eva en Wolfs arresteren al snel een verdachte. Als ze de getuige eindelijk gevonden hebben, denken ze de zaak rond te hebben. Maar dat blijkt te makkelijk gedacht.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
    Seen it: Yes   50 min.    27-10-2008  9.  De bestorming
Tijdens een nagespeelde bestorming van Maastricht door Franse troepen, valt een dode. Er blijkt met scherp geschoten te zijn. Het slachtoffer is de mecenas (beschermheer) van de schutterij. Een rijk man, maar tijdens het onderzoek naar de moord blijkt hij niet altijd even eerlijk aan zijn geld te zijn gekomen. Dat heeft hem veel vijanden opgeleverd. Ook Marion maakt geen vrienden als ze het eindelijk uitmaakt met haar minnaar.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Guest starring:  Ernst Daniël Smid
    Seen it: Yes   50 min.    3-11-2008  10.  Door het lint
Wolfs krijgt te maken met de moord op een zwerver. Maar hij is meer bezig met Eva, die onderzoek doet naar Franks betrokkenheid bij de criminele wit wassers. Dan krijgt Wolfs een telefoontje waarin hij hoort dat ze ontvoerd is. Als hij haar nog levend terug wil zien, zal hij moeten meewerken met de bende. Romeo moet een vervuilde zwerver uit de bibliotheek zien te verwijderen. Dat lijkt een routine klusje, maar dan gaat de man finaal door het lint.
Regisseur:  Pieter van Rijn  Schrijver:  Kees Vroege 
Editie gegevens
Serie Flikken Maastricht
Aantal Disks/Banden 1
Persoonlijke Gegevens
Locatie 11,02
Koppelingen IMDB
TheTvDb.com