Flikken Maastricht - Seizoen 8
Eyeworks / T2 Entertainment (2007)
TV Series  /  Crime, Drama
In Verzameling
0*
GezienNee
8713545240047
IMDB   7.4
450 min. Netherlands / Nederlands
Blu-ray  Regio B   12
Victor Reinier Floris Wolfs
Angela Schijf Eva van Dongen
Martijn Nieuwerf Jens Bols
Ria Eimers Frieda Mechels
Oda Spelbos Marion Dreesen
Sergio Ijssel Romeo Sanders
Jamie Grant Esmee van Rooy
Tibor Lukács David Boesmeer
Maud Dolsma Fleur Wolfs
Ali Cifteci Coscun Hamza
Marjolein Beumer Angelique Meertens
Mark Kraan Gabriel Dorkam
Javier Guzman Tony Verwoerd
Margreet Boersbroek Kaat Middelheim
Jim de Koning Politieagent
John Paulus Duitse AT team
Hok Tan Rechercheur
Tim Winkel Wilco
Daan van Dijsseldonk Carlo Beukens
Jenne Decleir Pascal Duindoorn
Ergun Simsek Direnc Yildir
Finn Poncin Johan Dousselaere
Jord Knotter Danny Groothuis
Rienus Krul Rik
Marianca Beelen Bewaarster
Regisseur
Pieter van Rijn
Martin Schwab
Producent Rolf Koot
Maarten Swart
Schrijver Henk Apotheker
Jan Harm Dekker

Former Amsterdam police detective Floris Wolfs has been transferred to the police department of the south-Dutch country town Maastricht. His metropolitan experience nicely complements the local expertise of his new country colleagues, who know the folks. Slowly he fits in, while solving countless crimes together with his female partner Eva van Dongen.
Episodes
    Seen it: Yes   60 min.    21-2-2014  1.  Dilemma
Wolfs staat voor een dilemma: hij moet kiezen tussen het redden van Eva of zijn dochter Fleur. Een onmogelijke keuze die nog lastiger wordt als Officier van Justitie Jens Bols opduikt.
Regisseur:  Martin Schwab  Schrijver:  Jan Harm Dekker 
Guest starring:  Maud DolsmaMartijn NieuwerfTibor LukácsMarjolein BeumerSophie SchutFinn PoncinDaan van Dijsseldonk, Sebastian Wulff, Stefanie van Leersum, Jason de Ridder,  Marianca Beelen, Jakob Nieuwenhuijsen, Hermi Hartjes
    Seen it: Yes   60 min.    21-3-2014  2.  Vlucht
Nadat Eva de Officier van Justitie Jens Bols heeft geholpen en verraden, moet ze terug naar de gevangenis. Daar schuilt het gevaar dat ze weer wordt aangevallen en dat maakt dat ze onder enorme druk komt te staan. De opgejaagde Wolfs is ondertussen nog steeds van plan om Fleur in veiligheid te brengen. Hij gaat zelfs zo ver dat hij z'n ex, de moeder van Fleur, om hulp...
    Seen it: Yes   60 min.    28-3-2014  3.  Verraad
Wolfs en Eva krijgen te maken met een drugsdeal waar de Maastrichtse heroïne dealende familie de Hamza's bij betrokken zijn. Het lijkt erop dat ze geript zijn door hun klanten en daarbij is de veiligheidsman van de familie Hamza vermoord.
    Seen it: Yes   60 min.    4-4-2014  4.  Mineur
De bassist van de begeleidingsband van een beroemde zangeres overlijdt aan een overdosis. Wolfs en Eva stappen in de wereld van de muziek waar seks, drugs en geld de dagelijkse gang van zaken bepalen. Niet bepaald Eva's wereld en zij zou de de zaak dan ook het liefst af willen doen als een ongeluk. Wolfs vindt echter dat er teveel mensen zijn die profijt zouden kunnen hebben van de dood van de muzikant. De grote vraag is dus of het een overdosis is of een verhulde moord. En was de bassist wel het beoogde slachtoffer? Romeo en Marion worden bij een inbraak in de haven op een boot geroepen. De dader is een zwaar autistische man die ze niets kan vertellen over wie hij is en waar hij woont. Het enige dat hij bij zich heeft, is een viool.
Guest starring:  Martijn NieuwerfTibor Lukács, Ellen ten Damme,  Terence Schreurs
    Seen it: Yes   60 min.    11-4-2014  5.  Djellaba
Na een moskeebezoek wordt een oudere man, in djellaba gekleed, op straat neergeschoten. Het is niet de eerste keer dat een moslim, naar het lijkt willekeurig, wordt neergeschoten.
    Seen it: Yes   60 min.    18-4-2014  6.  Privé
Een privédetective is op onderzoek uit in een club. Hij ontdekt daar dat een meisje ernstig verminkt is en meld dit bij de politie. Eva en Wolfs besluiten twee van de meiden in een safe house onder te brengen. Maar als dan ook nog een derde dame in veiligheid wordt gebracht verandert de zaak. Ook wordt de stad geteisterd door een scooterdief, Romeo en Esmée houden zich hier mee bezig.
    Seen it: Yes   60 min.    25-4-2014  7.  Belaagd
Er verdwijnt een jongetje op weg naar school. Als blijkt dat er een beruchte Belgische pedoseksueel zich aan zijn toezicht onttrokken heeft, gaan alle alarmbellen af. Maar Wolfs vertrouwt het niet helemaal als blijkt dat de moeder een dochter is van Coscun Hamza, de clanleider van de Hamza's. Eva waarschuwt voor tunnelvisie, maar Wolfs en officier van justitie Jens Bols denken dat de ontvoering met de drugszaken van de clan te maken heeft. Ze lijken gelijk te krijgen als ze Coscun afluisteren en horen dat hij bezig is een vrachtwagen heroïne te regelen als losgeld om zijn kleinzoon vrij te kopen. Romeo en Esmee onderzoeken een reeks diefstallen en schuurbrandjes in een buurt waar men niet bepaald staat te springen om de politie van dienst te zijn. Op uitnodiging van Esmee gaat Romeo mee naar een concert. Waar hij geen rekening mee heeft gehouden is de nieuwe vriend van Esmee. Wolfs en Eva ruziën over de strategie van Fleurs verdediging. Wolfs wil dat Eva voor Fleur getuigt dat ze in grote psychische nood zat. Maar Eva weigert te liegen.
    Seen it: Yes   60 min.    2-5-2014  8.  Stenen
Bij de ingang van het voormalige NATO centrum in een grottenstelsel, wordt het lijk van een oude man gevonden. Het lijkt om een eenvoudige roofmoord te gaan, maar de zaak neemt een wending als blijkt dat de man in de jaren zeventig van de vorige eeuw veroordeeld is voor een diamantenroof in België. En dat hij net voor zijn dood voor het eerst weer contact zocht met zijn toenmalige medeverdachten. En als er dan ook een zoon van een Amerikaan die in die jaren dienst had in de NATO grot in Maastricht opduikt, lijkt er meer aan de hand te zijn. Zeker als blijkt dat de buit van de roof nooit gevonden is. Wolfs doet ondertussen onderzoek naar de eerdere zaken waarbij de familie Hamza betrokken was. Waren die zaken wel wat ze leken te zijn? Hij spreekt de aan PTSS lijdende ex-commando die de vader van Coscun vermoord heeft. En die zaait meer twijfel bij Wolfs. Hij probeert Gabriel, de ex-commando die hem op het spoor van zijn maat zet te spreken. Maar die lijkt ineens van de aardbodem verdwenen. Romeo en Marion staan een door een zwerver belaagd meisje bij. Hij stalkt haar, en Romeo en Marion kunnen maar moeilijk iets voor haar doen. Gelukkig heeft ze een buurjongen die haar helpt. De rechtszaak tegen Fleur loopt niet goed af, ze krijgt een zware straf.
    Seen it: Yes   60 min.    9-5-2014  9.  Ciao
Wolfs jaagt achter ex-commando Gabriel aan. Na een wilde achtervolging door huizen en over daken loopt het uiteindelijk verkeerd voor hem af. Esmee en Romeo onderzoeken een aangifte van huiselijk geweld.
Regisseur:  Victor Reinier  Schrijver:  Victor Reinier 
    Seen it: Yes   60 min.    16-5-2014  10.  De aanslag
Wolfs heeft op het bureau verslag uitgebracht van zijn ontvoering. Het blijkt dat de Italiaanse medeplichtige een bekende maffiamoordenaar was.
Editie gegevens
Serie Flikken Maastricht
Release Datum 30-5-2014
Verpakking Keep Case
Beeldverhouding 1.78:1
Ondertitels Nederlands
Geluidssporen Dutch Dolby Digital 2.0
Lagen Enkelzijdig, Enkellaags
Aantal Disks/Banden 1
Persoonlijke Gegevens
Locatie 11,02
Koppelingen IMDB
TheTvDb.com